dimarts, 29 de setembre del 2015

Honor al professorat

Entrevista sucosa a Paul MCartney en un college americà l'any passat. Algunes perles, com la que atribueix l'evolució de peces com Love me do a Eleanor Rigby o Lucy in the Sky with Diamonds a la maduració psicológica, ... i a les drogues!; la burla d'algunes de les cançons pròpies, que si no hagués estat músic hagués triat ser profe; la franquesa amb què parla i respon a les preguntes dels alumnes, i com canta malgrat no tenir veu ... 
I sobre tot, que atribueix la qualitat de moltes cançons que vàren composar a què tant John com ell mateix van tenir uns molts bons professors de literatura.

dilluns, 14 de setembre del 2015

Merlí

Hi ha qui es malfia de la nova sèrie que té com a protagonista un professor de filosofia "especial". He vist el primer capítol i em sembla que més aviat despertarà la curiositat de mares i pares -els adolescents, si engeguen la tele, miren altres coses- que preguntaran als seus fills: - I el teu profe de filosofia, és així? 

I també, de passada, potser preguntaran què es fa a filosofia i s'exclamaran, potser, quan s'assabentin que, si no s'hi posa remei, l'alumnat de ciències acabarà el batxillerat sense haver fet història de la filosofia.

En tot cas, m'estimo més que surti als media l'extravagància d'un professor de filosofia protagonista d'una sèrie, que ser notícia perquè a l'examen de selectivitat d'Història de la filosofia hagin posat per al comentari un text d'una sola línia, com va passar fa uns anys.