dilluns, 7 de juliol del 2008

Manuel Satué Sillué

Es fa difícil escriure quatre de juliol del 2008. Ens havíem acostumat a la teva cada cop més fràgil figura física perquè l'animava la jovial tenacitat de sempre. T'agraïm que hagis estat una persona molt ocupada en moltes bones causes. Entre elles, la professió de professor de filosofia de secundària. També ens has ensenyat que aprendre és una dèria que mai no s'acaba. I molts et devem una part important del que som.
Amic, segueix vetllant el nostre diàleg. Sic tibi terra leuis.

3 comentaris:

En Pere Parellada ha dit...

Quins records em venen en sentir el nom del Sr. Manuel Satué. Ja em dispensareu però per a mi era "el Satu" amb tot el respecte del món.
Qui soc? Un antic alumne de llatí quan ensenyava en un col·legi privat que es deia Colegio Raimundo Lulio, allà pels anys 60 i escaig.
He pensat molt sovint en ell. Bé, per a ser sincer, no és que hi pensés cada dia, però si que de tant en tant recordava els professors amb qui havia tingut bon rotllo. I un d'ells era el Satu, como li deiem a classe i gairebé tot el col·legi carinyosament (però a esquenes d'ell, naturalment). Si les persones que heu redactat aquesta entrada sou amics o família d'ell, us felicito perquè heu tingut a prop tot un personatge que em va fer estimar la guerra de les gàlies i "de bello civili". Mai l'oblidaré.
Descansi en pau.

Anònim ha dit...

M'ha deixat de pedra la notícia de la mort del professor Satué.Corria l'any 1987-1988 quan el vaig tenir com a mestre de Filosofia a l'institut de batxillerat L'Alzina de Barcelona.Crec que aquell mateix any 1988 es jubilaba.El millor que es podia dir d'ell es que era per damunt de tot una "Bona Persona".Tots, professors i alumnes l'apreciaven. Encara recordo un comentari que va fer i que mostraba aquesta bondat natural que tenia: "Jo crec que per damunt de les notes o exàmens i ha una persona darrera que pateix i sent". Moltes gràcies vell i vererable mestre per fer-nos estimar la filosofia i per obrint-nos els ulls per veure que per damunt de tot l'important són les persones, en aquesta època egoista que ens ha tocat viure.Allà on siguis descansa en pau....

Jordi Beltran ha dit...

El Col·legi de Llicenciats anuncia un acte d'homenatge el dia 7 d'octubre a les 19 hores.