diumenge, 20 de setembre del 2009

Lliçó

Activitat de la pàgina 13 del llibre d'Ètica: Projecte de servei a la comunitat.
Primer pas: detecció una necessitat en la comunitat.
Provem de pensar-ne una i escriure-la a la llibreta. Després en fem la llista a la pissarra: els semàfors d'una cruïlla que obliguen a fer una volta als peatons, que hi hagi més ajuts als discapacitats motrius, arreclar i ampliar el lloc del park per fer skate, bars on els joves es puguin reunir sense que els veïns es queixin, bicing, més aparcaments aparcaments al centre, un hospital quirúrgic al municipi, més llocs de treball, allargar el carril bici, resoldre l'atapeïment de la bilblioteca municipal en certes èpoques, distribució equitativa de la despesa municipal per a tots els barris ...
Arriben les votacions:
- Triar-ne dues que ens semblin més adients als interessos de la classe i les seves possibilitats. Les més votades: bar musical, skate, semàfors per cecs.
- Qui està disposat a fer-ne alguna cosa encara que sigui fora d'hores de classe?
Bar musical, 3; skate, 4; semàfors per cecs, 4.
Temes de reflexió: denúncia i acció, hipocresia social, participació ciutadana. Per alumnat més avençat: coordinació d'interessos divergents.

2 comentaris:

Miguel Haro Vilatersana ha dit...

Hola professor, bé fa bastant que volía crearme un blog per publicar-hi reflexions i escrits, i amb el convenciment del meu cosí i les directius tan senzilles d'aquesta web, semble que es podrà fer el fet, només volia convidar-lo a entrar i opinar el que en pensi sempre que vulgui.

Espero que no l'ofengui que el tracti de vostè, és per educació pura i dura, una educació, que per la meva opinió, s'està perdent en la societat dels nostres dies.

Salut.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per la invitació.