dijous, 29 de novembre del 2012

Cartografies del pensament

En totes les aules tenim un llenç esperant i un material antic i d'una nobleça artesana, el guix. Sempre he pensat que calia fer-hi una mirada artística. 
Aquesta pissarra es va construir en un primer de BTX, abans de començar la teoria del coneixement. Òbviament es podria haver treballat més des de l'aspecte estètic, però fixeu-vos en la idea. El professor posa el concepte a treballar (la veritat) i dóna el guix a un alumne per tal que hi escrigui una paraula que expressi un concepte relacionat; si és afí, cal escriure'l aprop, si és contrari, lluny. Quan ho hagi fet, que ho passi a una altra alumna, fins que tota la classe hagi participat. Oi que l'explicació del tema de la veritat ens sortirà diferent, deprés d'això?
Ja s'ha clausurat l'exposició Cartografies del Pensament al Caixaforum: Mapes, diagrames, gràfics, obres d'art, que tenen com a referent el pensar i els seus productes. Afortunadament, mantenen el blog CARTOGRAFIAS amb reproduccions i enllaços als artistes, des dels llistats d'Ignasi Aballí fins el Mapa d'Enlloc de Grayson Perry. Més enllà del leiv-motiv originari de Borges de la relació entre mapa i el territori, ens pot servir d'inspiració tant per al llenç de les velles pissarres com per córrer pel món web.