dilluns, 16 de juny del 2008

Trobada filolist

Un matí de dissabte ennuvolat, uns quants professors i professores de filosofia de secundària ens trobem en una cita concertada a través internet. Alguns només ens coneixiem virtualment. Més de tres hores de xerrera. En concret:

  1. Solidaritzar-nos amb els companys d'Adhoc que al mateix moment assistien a la trobada a Madrid per constituir la plataforma en defensa de la filosofia.
  2. Constatar que alguns problemes de participació en les eines virtuals que ja tenim provenen de què encara hi ha qui només es mou còmodament amb els emails.
  3. Cal recordar enviar totes les notícies que generem al ButlleTic i a la plana de la xtec. Entre d'altres. la d'aquesta trobada.
  4. Filolist: Si teniu adreces per eixamplar-la , enviem-les al Jordi R. S'agraeixen també els enllaços amb d'altres llistes de correu de filosofia. Agrada tractar-hi temes variats: reivindicació, didàctica, penúries, ...
  5. Mostra de fotofilosofia: fins al dia de la filosofia (mitjans de novembre) farem un altre cicle, Apunteu-vos-hi!
  6. Grup de didàctica de la fiosofia (moodle): lloc on penjar-hi materials per classe, treballar-los i discutir-los. Obrir-lo a més interesats a col.laborar (login). Ens donem fins la primera setmana de juliol per definir els "calaixos" de primer i de l'ESO, de cara a preparar la matèria escarransida. A segon, seran els autors.
  7. Possible butlletí. Discutim la seva funció, suport i destinataris. Sembla encara una mica verd. Mentrestant, fer servir la plana del Seminari virtual.
  8. Wiki de filosofia. Qui vulgui treballar-hi ...
  9. Nova trobada: 6 de setembre 10,30: com posar en comú memòries de l'accés a càtedres, pla de formació, aprofundir en 'us d'imatges a filosofia, antologia de textos en defensa de la filosofia a secundària, participació en el Cesire, relació amb la universitat .... El lloc encara no és segur (Ateneu?). Hi sou convida(des/ts)!

Alguns assistents en un moment de relax ...