dissabte, 13 de novembre de 2010

Preparem el Dia de la Filosofia

Com a conclusió d'un estudi sobre la situació de la filosofia en el món, el 2002 la Unesco va establir un Dia mundial de la filosofia. Es va fixar com a data el dia en què sembla que va ser executat Sòcrates, el tercer dijous de novembre. S'organitzen actes a la seu Unesco de París i arreu del món. Al febrer de 2005 es va adoptar una estratègia intersectorial que contenia en el seu apèndix II el conegut com a Manifest de Paris en favor de la Filosofia. El 2007 van publicar La Filosofia, una escola de llibertat, que era un nou estudi sobre la situació de la filosofia en el món.

A partir de 2007, un grup de professors i professores de secundària ens vàrem vincular a la celebració amb una activitat que és la Mostra de Fotofilosofia. S'aproximen al centenar els instituts de secundària que hi han participat. Enguany ultrapassem els quaranta centres incrits, cosa que significa més dos mil alumnes actius i una cinquantena de professors i professores impulsant la iniciativa. Destaquem que quatre centres de les Illes i un de València s'han sumat a la xarxa de blogs on els alumnes postegen les seves "fotofilosofies". La gestió es fa a través del CREAIF i del blog de la Mostra.

L'acte on ens trobarem per comentar les fotofilosofies, lliurar guardons a les millors i reivindicar la filosofa se celebrarà dimecres 17 de novembre a les 17 hores a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB. Carrer Montalegre, 6.
Si vols reinvindicar la filosofia, vine!