dilluns, 19 de novembre del 2007

Il·lusions òptiques

En espera dels resultats a què arribin A, B i M amb el seu treball de recerca, un aperitiu. Tret de ESkeptic Magazine
Jerry Andruss va ser un mag que gaudia i feia gaudir jugant amb la nostra credulitat. Una de les seves especialitats va ser la creació d'objectes que fotografiats o mirats en miralls produïen il.lusions. El dragó retallable, el calaix del que es pot sortir sense saltar, els cargols estranys o el cercle que gira i ens dóna sensació d'embut. En la seva pàgina hi ha abundància de videos on es veu com funcionen.
Aqui teniu una altra pàgina sobre il.lusions òptiques.

5 comentaris:

Viggs 4all ha dit...

Les il·lusions òptiques atrauen a tothom, és molt difícil que no sentis curiositat per aquestes imatges que enganyen al cervell i et cunfonen.
¿Pot ser que el que ens enganxi tant sigui que ens pensem que pudem trubar l'explicació a la imatge? Ho dic perquè me passat molta estona seguin els caminets buscant el final o buscant entendre el que passava.

Jordi Beltran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Beltran ha dit...

La vista és un sentit privilegiat. Tan és així que per afirmar que comprenem una cosa diem "ara ho veig!". Les il.lusions òptiques ens fascinen especialment per això. Tanmateix, el que il.lustren és precisament com funciona la nostra percepció normal.

inn ha dit...

Pel meu gust, aquesta és una de les millors pàgines d'il·lusions òptiques:
http://www.coolopticalillusions.com

Jordi Beltran ha dit...

Inn: moltes gràcies. Em sembla que el grup ja la tenen, però els la passaré