dissabte, 6 de novembre del 2010

A Ratzinger

Com a cap de l'Estat Vaticà:
En política interior: signeu i feu complir els convenis internacionals sobre drets humans dels quals no heu signat ni els més bàsics, especialment:
  • El Pacte de drets civils i polítics i el de drets conòmics, socials i culturals (1966)
  • La Convenció per a l'eliminació de totes les formes de discriminació envers les dones (1979)
  • La Convenció sobre la protecció dels drets dels treballadors migrants i els seus familiars (1990)
En política exterior:
  • Soliciteu l'ingrés del Vaticà com a membre de les Nacions Unides. Així equilibrareu els vostres drets i els vostres deures abandonant l'estatus merament consultiu de què injustament gaudiu en moltes agències del sistema de les NU on no hi teniu res a dir, com les dedicades al control de la població o a la medicina reproductiva.
  • Doneu exemple de sensibilitat democràtica i renuncieu al tracte de favor a què obligueu l'Estat Espanyol respecte la vostra confessió en virtut d'un concordat negociat i signat amb unes autoritats predemocràtiques.
Com a cap religiós:
Atès que diuen que presumiu de saber filosofia,
  • Apliqueu els ensenyaments de l'ètica, i doneu suport a l'ètica mundial que proposa Hans Kung. De passada rehabiliteu a tots els que la vostra Esglèsia ha fet patir per la llibertat de pensament i opinió: Galileu, Bruno, Spinoza i tants d'altres.
  • Apliqueu els ensenyaments de la lògica i esmeneu les contradiccions del Catecisme en l'acceptació de la pena de mort (2267): contradiu el "no mataràs" i a més la justifica en paisos que tinguin sistemes penals on els delinqüents perillosos puguin escapar, que casualment es corresponen amb sistemes judicials deficients que no garanteixen judicis justos.

3 comentaris:

Matilde ha dit...

Impossible dir tant i tan bé i tan clar en menys paraules!
Un bon antídot per tanta intoxocació mediàtica i política
L'he penjat al facebook perquè ho llegeixi més gent.
Gràcies

XAVIER ALSINA ha dit...

Jordi ho penjaré val la pena , moltes gràcies .

Jordi Beltran ha dit...

Matilde, Xavier, gràcies per la vostra atenció.