dijous, 26 de maig del 2011

Delgado, sempre incomodant (fent pensar)

L'acció política ha esdevingut per uns dies tema de conversa, i perceps en algunes intervencions una emoció especial: la sensació, per molts joves, que s'ha obert alguna porta i per a molts grans que cal córrer perquè no es tanqui.  Més enllà de la crítica o l'aprovació de les irregulars propostes, crec que ens cal una adequada contextualització del que passa, que podem trovar en la intervenció de Manuel Delgado Ruiz. Delgado estudia des de fa temps l'ocupació de l'espai urbà. A més, està compromés en la teoria i la pràctica de moltes causes ciutadanes (a ell no li agradaria la paraula), com podeu llegir al seu blog El cor de les aparences. En copio un video amb un fragment de Network (1976) on surt un indignat prehistòric.

Vejam quant deixem/deixen/es deixa durar l'efervescència ...
(Per cert, parlant de ciutadania, és molt instructiu l'enllaç que fa Delgado amb el blog Poeta Muerta. No Apte)

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola professor Jordi!

espectacular aquesta entrada que fas; se'm posa la pell de gallina, i cada cop em sento més orgullós de recordar que vas ser EL meu professor de filosofia al llunyà i extingit BUP+COU.

avui et donaré una pista més que aquell dia que vaig posar un comentari al post de la lucy...

aquí hi ha un àudio d'un programa de ràdio en el que participo com a 'cuarto común' en el que parlo del mateix text del delgado del d'aquesta entrada.

http://www.nodo50.org/comunes/?Grabacion-de-Comunes-26-de-mayo

aproximadament a partir del minut 12,

una abraçada!