dijous, 26 de gener del 2012

Indiferència a Catalunya vers el procés a Garzón

El tiet P.  va participar a la Batalla de l'Ebre. Era de la Quinta del Biberó. Camps de concentració, depuració, etc. No es va atrevir a tornar allà fins finals dels 60.  Por, vergonya? En tot cas, humiliació. Quan penso en els represaliats i els seus familiars, en la gent que encara té parents enterrats en les cunetes.  sense reparació, em sembla ja no una injustícia, sinó una crueltat continuada. Al jutge que s'ha posat del cantó d'aquesta gent se'l processa per intentar reparar això. I no ens queixem de la corrupció? Al jutge que ha destapat i perseguit una de les xarxes de corrupció se'l processa per això.
I als media a Catalunya només trobo comentaris com "és un megalòman",  "no ens importa" o, com a màxim, un lament estil "uix, ha pringat". Vilaweb editorialitzava i el posava al nivell de Fraga adduint que havia estat indiferent a les denúncies de tortures d'etarres i d'independentistes, com recordava un escrit d'associacions contra la tortura. 
Em sembla insensat, des d'un punt de vista d'esquerres, no donar tot el suport possible perquè aquest procés deixi de ser un avís als que s'atreveixen a molestar la dreta més rància i corrupta. Però no tenia present que a Catalunya també ha guanyat la dreta.