dijous, 23 de febrer del 2012

Els crims contra la humanitat no prescriuen

Rupert Colville, portaveu de la Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets humans, va recordar  el passat 10 de febrer la recomanació del Comité de Drets Humans de les Nacions Unides en l'Informe de 2009, que instava Espanya a:
a) Considerar la derogación de la Ley de amnistía de 1977;
b) Tomar las medidas legislativas necesarias para garantizar el reconocimiento de la imprescriptibilidad de los crímenes de lesa humanidad por los tribunales nacionales;
c) Prever la creación de una comisión de expertos independientes encargada de restablecer la verdad histórica sobre las violaciones de los derechos humanos cometidas durante la guerra civil y la dictadura; y
d) Permitir que las familias identifiquen y exhumen los cuerpos de las víctimas y, en su caso, indemnizarlas. (pàgina 40)
En el llog web de recull de notícies on he anat a parar (via Vicens Navarro) hi ha diversos dispositius avençats de tractament de la informació que ens poden interessar. Entre altres, aquest mapa dinàmic, que si hi cliques damunt es pot filtrar, ampliar o modificar, inclús en la versió gratuïta:

2 comentaris:

joanfer ha dit...

Justament fa uns dies que parlava amb un amic sobre el tema de les prescripcions dels delictes. No tenia clar si tots per igual prescrivien i volia buscar la informació per estar ben documentat. Casualment tu m'has proporcionat aquesta informació. I és que hi ha coses que no poden quedar mai en l'oblit... Gràcies per la informació! Una abraçada!

Jordi Beltran ha dit...

Joan: Encantat de servir. Pots mirar també aqui: http://www2.ohchr.org/spanish/law/crimenes_guerra.htm