divendres, 20 de gener del 2012

Auguris educatius

Els budells de les aus servien als augurs per pronosticar el futur. Tot observant diverses publicacions de la FAES, veritables vísceres (pedrer, pulmons, estòmac, budells, fetge, cloaca) del PP, auguro que aquestes són algunes de les disposicions que ens esperen sobre educació (i espero equivocar-me):

  1. Implantació de Sociedad, cultura, religión a batxillerat i a l'ESO
  2. Supressió de Ciencias para el mundo contemporáneo
  3. Supressió d'Educación para la ciudadania y los derechos humanos y de Formación Etico cívica. Substitució per una altra assignatura amb més aroma FEN (la Conferència de Lisboa del 2000 obliga a introduir educació de la ciutadania)
  4. Revàlides ("prueba de carácter nacional")
  5. Un any més de batxillerat (no allargant-lo, sinó reduïnt l'ESO, i amb tots els alumnes al mateix centre fins als 16 anys)
  6. Establiment de barems de centres segons les notes
  7. Cheque  escolar
  8. Unificació de programes, especialmente d'historia
  9. Promoció del "bilingüisme educatiu" en les comunitats amb llengua pròpia
  10. Purificació del que considerin socialisme, “hembrismo”, comunisme, ecologisme, antigobalització


3 comentaris:

XAVIER ALSINA ha dit...

jordi m'alegro del teu post i dels teus auguris crec que donen en el clau del que ens espera a tots aquells que creiem en un altre model educatiu en un altre visió de la vida i del món que vivim ...gràcies per novament la teva lucidesa , espero que un dia al grup de barcelona societat catalana de filosofia en poguem parlar ..encara us veieu els dimecres a les 5 ? si et sembla envio el post al grup del maresme per la propera reunió del dimecres vinent i espero veuren's aviat ,,,

Dolores Alcántara Madrid ha dit...

Gràcies per aportar els documents i els resultats que se'n desprenen, Jordi. Faig un ullada a un de la FAES dichosa i em trobo crítiques que fa anys sento a companys i companyes de professió que mai no van superar el trauma LOGSE i què dir del LOE. Això per començar a tremolar per com es rebrà la concreció del canvi que apuntes. D'altra banda, un cop més haver de constatar que l'educació és arma política que està ara aquí, ara allà depenent de qui mani (amb un 30% dels vots i en una democràcia representativa!) em fa sentir desesperançada per un moment. Confio en la capacitat de lluitar en circumstàncies adverses que ja es va demostrar no fa tant de temps. El més greu seria no recuperar el nord que sembla perdut entre els docents quan és urgent disposar d'ell. Fins aviat!

Jordi Beltran ha dit...

Xavier: benvingut a l'orelles una vegada més. Decididament, hem de ser capaços d'anar construint aquesta teoria i pràctica de l'educació i de la vida. Potser hem estat ingenus de pensar que era compartida per més gent i que el sentit de la història (si aquesta categoria encara té sentit) anava al nostre favor. Qué bé que us veieu sovint al Maresme. A Bcn no aconseguim veure'ns tan sovint.
Dolors: ets infatigable. De vegades pensant en alguns companys que es queixen que els alumnes no saben res em vé al cap aquell semiacudit del metge que es queixava que tota la gent que anava a la seva consulta estava malalta ...
Una altra cosa que faria riure si no fos un obstacle evident a la millora educativa són els canvia continus en l'educació, tot proclamant que la de ser la darrera vegada que es canvia ...: dónen la raó als que no canvien mai i als que intenten canviar els substitueixen les eines quan ja havien après a fer-les servir de manera eficient.