diumenge, 26 d’abril del 2009

S'accepten adhesions


Salvem la Filosofia, ara from Save the Philo, now! on Vimeo.

Dos representants de l'Orelles van ser ahir a Girona. Avui L'Anna ens en dóna informació, i el blog de la convocatòria també. En Xavier, per la seva banda, fa un interessant balanç de la situació. Nosaltres insistim:

  1. Que tots els centres de secundària tinguin un professor o professora de l'especialitat de filosofia, encara que siguin d'una o dues línies. Una mica de dignitat, si us plau.
  2. Que en els centres de dues o més línies es comptabilitzin les hores de les ètiques de tercer i de quart, així com les alternatives a la religió, com a hores de l'especialitat de filosofia. Una mica d'equanimitat, si us plau (per què hi ha la tendencia a atribuir mecànicament les hores de socials al professorat de l'especialitat de Geografia i Història. No ens havíen dit que els de filo també erem de socials?).
  3. Que es convoquin oposicions per tal d'assegurar el recanvi generacional del professorat que es jubila sense pèrdua de places per amortitzacions. Una mica de seriositat, si us plau.

(Un altre dia tractarem de Ciències per al Món Contemporani (que ha restat hores i temàtica a la filosofia de primer) en un post que es dirà "Para ese viaje no hacia falta tantas alforjas").