dimarts, 10 de desembre del 2013

La LOMCE ja és al BOE

Avui ha sortit la LOMCE en el BOE. Ja és legal. Ara ja no valen el "no s'atreviran", "no pot ser", "ja ho canviaran". No han canviat res (només el bluf del llatí per als del batxillerat de Ciències socials). Desaparició de la Història de la Filosofia comuna, de l'Ètica i de l'EPC. Religió catòlica a tota l'ESO, alternativa a Valores Éticos, i optativa al Batxillerat. Revàlides dissenyades pel MEC (El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte establecerá para todo el Sistema Educativo Español los criterios de evaluación y las características de las pruebas, y las diseñará y establecerá su contenido para cada convocatoria -art 29.4), amb reaparició de les "tres Maries" perquè no surten a la revàlida -Religió, Valores éticos, Educación Física. Una misteriosa i impossible Filosofia "específica" a quart d'ESO escollible entre 11 assignatures. Supressió del català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu a Catalunya i de la immersió linguística. Professorat i equip directiu, autoritat pública.
"Alumnos y alumnas", "profesores y profesoras", "padres, madres" ... però "director".  I se'ls ha colat  l'expressió maleïda "violencia de género", en tractar de les competències del Consell escolar -art. 132n.

Calendari: 1r, 3r d'ESO, 1r BTX: 2015-2016. La resta, el curs següent. 

El programa de Filo de primer, 11 temes més o menys clàssics i .... sorpresa!!: "La Filosofia y la empresa". 
A Història de la Filosofia: Platón, Aristóteles, Santo Tomás de Aquino, Descartes, Hume, Kant, Nietzsche, Ortega, Habermas.

Acompanyen aquesta llei al mateix BOE la de "Transparencia" i la de "Unidad de Mercado". I comença el debat parlamentari de la llei de "Seguridad. Avui és el Dia internacional dels drets humans.    Tant de bo poguem referir-nos a aquests anys com el quadrienni negre!